29. mars 2011

Jøtuls valping


Bildet er tatt på kvelden 28. mars. Jøtul graver og ordner valpesenga.


På morgenen 29.: Jøtul har funnet ut at hun helst vil bruke skinnsofaen. Hun har fått et par aviser, fordi det kommer en del slim fra henne. Men det nytter ikke. Her må det til litt overtalelse for å få flytte henne. Heldigvis går det an å vaske sofaen. En annen ting er at sofaen er omtrent 35 år og har vært mest brukt av hundene i senere tid, så det er vel ikke så farlig.


Her har vi funnet ut hvorfor det tar så lang tid før første valpen kommer ut: Den kommer med bakbeina først, og litt drahjelp må til.


 Endelig er valpen ute! Instinktene til Jøtul virker og hun slikker valpen nøye. Men mor måtte holde seg ved valpekassen. Jøtul skulle ikke være alene!


Her har det blitt 3 valper, men Jøtul er ikke ferdig enda. Nr 2 var litt mindre enn den første, og skvatt bare ut. Jeg tror den kom med hodet først. Nr 3 kom også med hodet først og var raskt ute.


Alle valpene er ute og Jøtul kan endelig slappe av. 2 tisper og 2 hanner ble det. Den fjerde kom også med hodet først, og det gikk raskt og greit, selv om det var den største av dem.


Alle 4 valpene har hengt seg på melkebaren. Det ser ut som den fungerer som den skal. De to første valpene drøyde litt etter fødselen før de tok spena, mens de to siste sugde seg på på direkten.


Noen timer etter fødselen. Jøtul har vært ute og alle våte og blodige aviser ble skifta ut, og et rent laken ble lagt over. Det varte ikke lenge. At det var rent mener jeg...

 

Startside | 2011 03 29 | 2011 04 06 |

Dette området ble sist oppdatert 02.04.11.